TCFC-Interior-1
TCFC-Interior-2
TCFC-Interior-3
TCFC-Interior-4

Takanini Child and Family Centre – Interior

Our brief was to design a low cost building to accommodate three functions:

A Kindergarten, a Community Centre and the new headquarters for the Counties Manukau Kindergarten Association, the client.

We chose to express the main functions as three single storey pavilions. The Kindergarten and Community Centre pavilions connected by a combined entry lobby. The pavilions are arranged to create outdoor play areas, an entry court facing the street, and a quiet garden court North of the Family Centre.

Large areas of polished concrete floors and North glazing required for the Passive Solar design, posed an acoustic challenge, resulting in acoustic materials for all walls and ceilings in the Kindergarten areas. The acoustic wall linings double up as display boards. Frameless 2400 x 1200 ceiling panels with recessed light fittings arranged in a checkerboard pattern of green and orange, repeated in the built-in cabinetry in all pavilions.

Category:

Interiors / Furniture